5 Şubat 2016 Cuma

AMD FirePro GPU S-Serisi Duyuruldu!

AMD yaptığı duyuru ile dünyada bir ilke imza attı ve donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU teknolojisine sahip AMD FirePro GPU S-Serisi’ni duyurdu.


amd firepro,amd, amd firepro gpu s serisi
AMD FirePro GPU

Özellikle bulutta oyun, buluttan bilgisayar kullanımı, uzaktan iş istasyonu ve VDI gibi yeni gelişen kullanıcı deneyimleri için büyük önem taşıyan AMD FirePro GPU S-Serisi duyuruldu. AMD'nin dünyanın ilk donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU ürünlerini barındıran ve MultiUser GPU teknolojisine sahip Fire Pro GPU S S-Serisi, modern sanallaştırma endüstri standardını ilk kez GPU donanımında uyguluyor.

Yüksek performanslı sanal iş istasyonları


AMD MxGPU teknolojisi bir PCI Express standardı olan SR-IOV tabanlı olarak çalışıyor. AMD'nin bu teknolojiye sahip AMD FirePro S7150 ve S7150 x2 grafik kartları, Yüksek performanslı sanal iş istasyonları oluşturmak, kolay kurulum ve işletim noktasında büyük önem taşıyor

amd firepro,amd, amd firepro gpu s serisi
AMD FirePro S7150

AMD Graphics Core Next (GCN) mimarisini temel alan AMD FirePro S7150 veS7150 x2 sunucu GPU'larının özellikleri şöyle:
Kullanıcılara tam ISV sertifikasyonlarına uygun iş istasyonu sınıfı deneyimi sağlamak için dünyanın ilk donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU çözümü ile birlikte AMD çok kullanıcılı GPU (MxGPU) teknolojisi, sanallaştırılmış iş istasyonlarında tutarlı, öngörülebilir ve güvenli performansı sağlıyor.
GDDR5 GPU bellek, uygulamaları hızlandırmaya ve hesaplama açısından karmaşık iş akışlarını işlemeye yardımcı oluyor.
Hata Düzeltme Kodu (ECC) Belleği, doğal olarak oluşan arka plan radyasyonu sonucu meydana gelen tüm tek veya çift bit hatalarını düzelterek hesaplamaların doğruluğunu garanti altına alıyor.
OpenCL'yi destekleyen önde gelen CAD/CAM/CAE ve medya ve eğlence uygulamalarındaki yoğun hesaplama görevlerini hızlandırmak için modern GPU'ların ve çok çekirdekli merkezi işlemcilerin paralel hesaplama gücünden faydalanmak üzere profesyonellere OpenCL 2.0 desteği sağlanıyor ve geliştiricilere yeni GPU özelliklerinden yararlanma imkanı sunuluyor.
Hem GPU etkinliğini hem de güç çekişi izleyen akıllı bir güç yönetim sistemi olan AMD PowerTune, GPU'yu optimize ederek iş yüklerinin tam etkinlik talep etmediği zamanlarda düşük güç çekişi sağlarken, yüksek yoğunluklu iş yükleri için mümkün olan en yüksek performansı sağlamak için GPU'nun güç kapasitesi dahilinde en iyi işlemci çalışma hızını sunuyor.

AMD FirePro S7150 ve S7150 x2 çıkış tarihi ve fiyatı!


Her iki modelin de bu yılın ilk yarısında çıkması planlanırken yurtdışı fiyatlarına göre AMD FirePro S7150 için 2399 dolar, AMD FirePro S7150x2 için ise 3999 dolar fiyat biçilmiş durumda.
Kaynak:SDN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Back to Home. Back to Top Geliştiren