4 Şubat 2016 Perşembe

Intel Kaby Lake Ailesi Neler Sunacak?

Intel'in bu yıl sonuna doğru çıkaracağı yeni işlemci ailesi Kaby Lake olacak. Peki, Intel Kaby Lake ailesi ile birlikte ne yenilikler göreceğiz?


intel kaby lake,new intel series,kaby lake
intel kaby lake

Bu yılın sonuna doğru Intel'in yeni işlemci ailesi Kaby Lake bizimle olacak. Henüz bu işlemcilerin tüm özellikleri resmi olarak açıklanmamış olsa da, Intel tarafından şimdiden duyurulmuş bazı bilgiler ve sızıntılar var. 

Intel Kaby Lake'in birçok özelliği tabii ki Skylake ailesindeki işlemcilere yakın olacak. Ancak farklı olarak bazı radikal değişikliklerde göreceğiz.

Windows 7 Desteklemeyecek!


Windows 10'la beraber atağa geçen MicrosoftWindows 8'den sonra hayal kırıklığına uğrayan kullanıcıların gönlünü kazanmayı başardı. Ancak Microsoft'un bir korkusu var. O da Windows 7'nin hâlâ çok ciddi bir kullanım oranının olması ve birçok kullanıcının bu işletim sisteminden vazgeçmiyor oluşu. Öyle ki bu durum sadece son kullanıcı tarafında değil kurumlarda dahi görülüyor. Buna benzer bir durum hatırlarsanız Windows XP sürümünde de yaşanmıştı.
windows 7,Wallpaper,windows 7 Wallpaper
Windows 7

Intel Kaby Lake ailesiyle beraber ise Windows 7 desteklenmeyecek. Bir şekilde Kaby Lake işlemcileriyle Windows 7 çalıştırmayı başarabilseniz bile, güvenlik güncellemelerini alamayacak ve tehditlere açık olacaksınız.

Kaby Lake'in Yenilikleri!


Kaby Lake sadece var olan tasarımın iyileştirilmiş hâli olmayacak. Yeni aile ile beraber yeni özellikler de kullanıcılara sunulacak. Bunlardan ilki USB 3.1'e tümleşik desteğin gelecek olması ki, bu durum önceki USB standartlarına göre önemli bir hız farkı anlamına geliyor. 
usb 3.1,usb 3.1 kabloları
USB 3.1

USB 3.1'in yanı sıra HDCP 2.2 (High-Bandwidth Digital Copy Protection) desteği de gelmiş olacak. 
Kaby Lake, Intel'in heyecan verici yeni depolama teknolojisi Optane'i de destekliyor. Bu teknoloji daha hızlı ve daha dayanıklı bir depolama anlamına geliyor.

Daha Küçük, Hızlı ve Verimli!


Intel Kaby Lake işlemcisinde bulunan transistorler sadece 14 nanometre. Bu boyut, insan hücrelerinde bulunan ribozomdan bile daha küçük demek ve hem performans hem de verimlilik için bu oldukça iyi bir durum. Intel Kaby Lake ailesi 14nm sürecini Skylake ile paylaştığından Skylake'te gördüğümüz uzun pil ömrü ve geliştirilmiş performansı aynı şekilde Kaby Lake'de görmemizi sağlayacak.
2017 yılında gelecek ve 10nm üretim sürecinde olacak Cannonlake ise bunu daha da ileriye taşıyacak.
Kaynak:SDN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Back to Home. Back to Top Geliştiren